Rattery

Al goed over nagedacht of u ratjes als huisdier zou willen? Ik kan u een aantal reden geven waarom ratjes de leukste knaagdieren zijn die u kunt houden als huisdier: ze zijn hartstikke slim, vinden het leuk om bij u te zitten, tamme ratten bijten niet, de vrouwen zijn meer ondernemend en zullen vaak alles gaan onderzoeken, de mannen daarin tegen zijn vaak erg relax en houden erg van knuffelen en luieren bij u.Vertrouwen

Door ratjes bij mij te kopen, ga ik er vanuit dat u zich bewust bent dat u levende dieren in huis haalt en dat u weet hoe u ze moet verzorgen. Hierover zal ik u ook informatie toesturen. 

 

Ik vertrouw erop dat u weet wat u doet en als u vragen heeft of niet meer voor de ratjes kan zorgen, u dit aan mij laat weten.

 

Man of vrouw?

Of u voor mannen of vrouwen kiest, moet u weten dat alle ratjes fantastisch zijn en dat ze allemaal een eigen karakter hebben ondanks hun geslacht. Maar in het algemeen zijn mannen rustiger en houden ze van bij je liggen en lekker kroelen. Terwijl vrouwen juist meer ondernemend zijn, vaak niet stil kunnen zitten en alles willen ontdekken. 

 Voorwaarden

Veel voorwaarden heb ik niet maar nummer 1 vind ik de allerbelangrijkste: Zorg goed voor de ratjes zolang ze leven!

2. Ben bewust dat ratjes twee tot drie jaar oud kunnen worden en dat u ze al die tijd moet verzorgen.

3. Zorg dat u een goede kooi heeft met een leuke inrichting, die u vaker vervangt, met een goede bodembedekking voor de ratjes.

4. Ratjes leven in groepen, zorg dat de ratjes altijd met minimaal twee van hetzelfde geslacht gehuisvest worden.

5. Als u vragen heeft of iets niet weet, vraag het!

Kosten

De ratjes kosten €15,- per stuk en worden met minimaal twee tegelijk van hetzelfde geslacht verkocht, tenzij u kunt aantonen dat u al ratten thuis heeft.

Waarom zo "duur"?

Bij mij leven de ratjes als huisdier. Dit houdt in dat ze in een goede kooi leven met veel speelgoed en klimmogelijkheden. Ik vervang de inrichting van de kooi wekelijks of zorg dat de inrichting verandert word. Ik speel dagelijks met de ratjes en ze krijgen goed basisvoer met gezonde extraatjes. Verder zorg ik dat de jongen handtam zijn, dat u alle informatie krijgt die u nodig heeft om goed voor de ratjes te kunnen zorgen en dat u mij altijd kunt bereiken voor vragen.