Rattery

Al goed over nagedacht of u ratjes als huisdier zou willen? Ik kan u een aantal reden geven waarom ratjes de leukste knaagdieren zijn die u kunt houden als huisdier: ze zijn hartstikke slim, vinden het leuk om bij u te zitten, tamme ratten bijten niet, de vrouwen zijn meer ondernemend en zullen vaak alles gaan onderzoeken, de mannen daarin tegen zijn vaak erg relax en houden erg van knuffelen en luieren bij u.

 

Mijn vrouwelijke ratten vindt u bij: 'Mijn vrouwen'

Mijn mannelijke ratten vindt u bij: 'Mijn mannen'Vertrouwen

Door ratjes bij mij te kopen, ga ik er vanuit dat u zich bewust bent dat u levende dieren in huis haalt en dat u weet hoe u ze moet verzorgen. Hierover zal ik u ook informatie toesturen. 

 

Ik vertrouw erop dat u weet wat u doet en als u vragen heeft of niet meer voor de ratjes kan zorgen, u dit aan mij laat weten.

 

Man of vrouw?

Of u voor mannen of vrouwen kiest, moet u weten dat alle ratjes fantastisch zijn en dat ze allemaal een eigen karakter hebben ondanks hun geslacht. Maar in het algemeen zijn mannen rustiger en houden ze van bij je liggen en lekker kroelen. Terwijl vrouwen juist meer ondernemend zijn, vaak wat minder goed stil kunnen zitten en alles willen ontdekken. 

 Voorwaarden

Veel voorwaarden heb ik niet maar nummer 1 vind ik de allerbelangrijkste:

1. Zorg goed voor de ratjes zolang ze leven!

2. Ben bewust dat ratjes twee tot drie jaar oud kunnen worden en dat u ze al die tijd moet verzorgen.

3. Zorg dat u een goede kooi heeft met een leuke inrichting, die u vaker vervangt, met een goede bodembedekking voor de ratjes.

4. Ratjes leven in groepen, zorg dat de ratjes altijd met minimaal twee van hetzelfde geslacht gehuisvest worden.

5. Als u vragen heeft of iets niet weet, vraag het!Kosten

De ratjes kosten €20,- per stuk en worden met minimaal twee tegelijk van hetzelfde geslacht verkocht, tenzij u kunt aantonen dat u al ratten (van ongeveer dezelfde leeftijd) thuis heeft.

 

Waarom zo "duur"?

Bij mij leven de ratjes als huisdieren. Dit houdt in dat ze in een leuke ingerichte kooi leven met veel klimmogelijkheden en verrijking. Ik vervang de inrichting van de kooi wekelijks of zorg dat de inrichting verandert word. Ik speel dagelijks met de ratjes en ze krijgen goed basisvoer met gezonde extraatjes. Daarnaast krijgt u alle informatie om goed voor de ratjes te kunnen zorgen. Ik betrek reserveerders vanaf de dekking t/m dat de ratjes het huis verlaten, daarna ben ik bereikbaar voor voor vragen en vind ik het natuurlijk leuk om foto's te ontvangen!


Wat kunt u van mij verwachten?

- Ik zorg goed voor mijn eigen ratten.

- Ik probeer de beste combinaties te maken voor het leukste en beste resultaat.

- U kunt altijd bij mij terecht voor vragen via whatsapp of de mail.

- De ratten zijn handtam.

- De ratten zijn gewend aan mensen en aan huiselijke geluiden (onder andere stofzuiger en muziek).

- U krijgt zoveel mogelijk informatie om zo goed mogelijk voor de ratjes te zorgen.

- Als u de ratjes komt halen dan krijgt u een certificaat opgestuurd waar informatie over uw ratjes op staat.

- U krijgt een voedsellijst mee naar huis waarop staat wat de ratjes wel en niet mogen hebben.

- U krijgt bij het ophalen van de ratjes een zakje voer mee voor de eerste dagen en te combineren met uw eigen voer.

- Wilt u meer informatie waarom ik mijn hobbyfokkerij 'rattery' noem, klik dan hier: 'Waarom 'rattery'?'


Stambomen

In principe hebben alle ratten van mij een stamboom. Zo kan ik goed zien welke ratten familie van elkaar zijn en welke ratten ik het beste met elkaar kan koppelen. Zo kan ik ook bepalen of er rittens geboren worden met dumbo oren of gewone oren, maar zo kan ik ook bekijken welke genen ze voor kleuren hebben en welke kleuren de rittens zullen krijgen.

 

Voor particulieren mensen denk ik dat een stamboom niet zo veel uithaalt. Maar mocht je een fokker (of particulier) zijn en graag een stamboom bij je gekozen dieren willen hebben, dan mag je hier uiteraard om vragen. Ik werk graag samen met andere die serieus met ratten fokken, dus dit mag je zeker laten weten. Samen kom je verder dan alleen!