Gastenboek

Dit is het gastenboek van Huggies Animals. Wat was je ervaring en hoe zijn de ratjes? Als je dat wil delen, mag je het hier beneden opschrijven!


Commentaren: 25
 • #25

  Demi (vrijdag, 14 oktober 2022 12:51)

  Vanaf het moment dat de ratten in huis waren al enorm tam en gewend aan mensen. Kim heeft er enorm veel tijd in gestopt en dit is zeker te merken.

 • #24

  Anita Hendrikse (zaterdag, 13 augustus 2022 16:05)

  Sinds kort wonen Harrie en Bealfire bij mij . Samen met Kim heb ik thuis de koppeling gedaan . In het begin ging het wat stroef tussen de heren maar uiteindelijk zijn ze nu de beste vriendjes . Kim heeft mij heel goed geholpen en heel goed geadviseerd wat ik het beste kon doen . Ik ben zo blij met de 2 jongens . Tijdens en na de koppeling heb ik Kim goed op de hoogte gehouden . De volgende ratjes komen gewoon weer bij Kim vandaan omdat het hele lieve en ondeugende ratjes zijn . Kim heel erg bedankt /

 • #23

  Miley (zaterdag, 09 juli 2022 07:08)

  Jiminy, inmiddels bij ons tot Lokey gedoopt, was een al wat ouder gecastreerd mannetje waar ik op de foto en beschrijving al direct verliefd op was. Ik had al twee jonge dames thuis en wilde graag koppelen met een derde rat. Kim is een super begaand iemand die echt wil dat haar ratjes op een top plek komen, en daar veel mogelijkheden tot bied. Zo konden we langskomen met mijn rattendames om bij Kim te kijken of het koppelen succesvol zou zijn. Lowkey en de dames waren meteen al gek op elkaar haha en zaten in een klein hokje samen alsof ze elkaar al jaren kenden en er niks nieuws aan was. Overbodig te zeggen dat Lowkey meteen mee ging wat mij betreft. Kim is superlief en als je later nog vragen hebt kan je deze gewoon stellen, alles voor haar ratjes. Nu alweer bijna driekwart jaar eigenwijze kleine Jiminy/Lokey bij ons, spetterend gezond, rustig en tam, en lief. Kim eeuwig dankbaar en zodra ik groter woon en meer ruimte heb.. sta ik wss weer op de stoep voor nog wat van die snoezilige snoepjes van een ratjes van Kim!

 • #22

  Roy (zaterdag, 08 januari 2022 21:03)

  Ik ben met mijn dochter bij Kim geweest tijdens een snuffeluur, omdat mijn dochter graag ratjes zou willen, maar wij nog geen ervaring hebben/hadden qua verzorging en huisvesting.
  We zijn super goed geïnformeerd door Kim en alle vragen die we hadden zijn ruimschoots beantwoord.
  We hebben de ratjes mogen zien, voelen en knuffelen.
  Kim is erg vriendelijk, deskundig en neemt alle tijd voor je. De gezondheid van de ratten zijn prioriteit nummer 1 voor haar.
  Na ons bezoek aan de rattery hebben we weloverwogen besloten om ratjes te gaan houden.
  We raden het snuffeluur en de rattery van Kim aan voor iedereen die meer wilt weten over tamme ratten of deze wilt aanschaffen.
  Heel hartelijk bedankt voor het leuke snuffeluur !!

 • #21

  Ronny en Kev (zaterdag, 04 december 2021 21:39)

  We zijn enorm blij met de drie mannen die we bij Kim hebben opgehaald. De eerste avond waren ze al meteen nieuwsgierig en lief, en al snel waren ze gewend aan ons en kwamen ze lekker met ons knuffelen en spelen. Van voor de dekking zijn we al goed op de hoogte gehouden met informatie en filmpjes en foto's, en ook nadat we ze hebben opgehaald kunnen we alles vragen via de app. Heel leuk ook om te zien hoe het met de ratjes van andere eigenaren gaat. We raden deze rattery zeker aan!

 • #20

  Anke (maandag, 22 november 2021 17:03)

  Onlangs zijn we bij Kim langs gegaan op het snuffeluur. Onze dochters hebben nog geen ervaring met een eigen huisdier en zo konden zij ervaren hoe de ratjes zich gedragen, hoe het voelt om er een op te pakken, hoe groot ze zijn en wat het verschil is tussen mannetjes en vrouwtjes. Zelf had ik veel praktische vragen, waar Kim uitgebreid antwoord op wist te geven. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik ook veel beter weet waar ik rekening mee moet houden. Op basis van alle tips van Kim gaan wij nu zorgen dat er een mooi ingerichte kooi komt en het juiste voer wordt gehaald. We kijken erg uit onze eerste ratjes!

 • #19

  Saskia de Ridder (zondag, 19 september 2021 12:16)

  Wat een leuke en gezellige ratten hebben wij bij Kim meegenomen. We hebben de rittens vanaf het begin mee kunnen maken. Goed contact gehad en nog steeds dmv de groepsapp. Goede voorlichting gekregen en de rittens zien er gezond uit en zijn heel sociaal.

 • #18

  Kelly en Dominic (dinsdag, 25 mei 2021 12:58)

  Wij hebben als beginnende rattenbaasjes onze eerste twee ratjes bij Kim opgehaald. We zijn ontzettend blij de keus voor deze Rattery te hebben gemaakt! Kim heeft ons van af het begin via een Whatsapp groep bij het hele process betrokken, met vele foto's. Bij het ophalen hebben we nog een tijdje bij haar op de bank mogen zitten om met de ratjes te knuffelen en aan ze te wennen. Onze ratjes, Ori en Naru, zijn ontzettend sociaal en lief met dank aan Kim's opvoeding. We hebben ze vanaf het begin al kunnen oppakken en ze komen altijd enthousiast naar ons toe. Kim geeft goede begeleiding en je kunt haar altijd een berichtje sturen bij vragen. Wij zullen hier zeker nog eens ratjes halen en raden Kim en haar ratjes aan iedereen aan!

 • #17

  Anita Hendrikse (dinsdag, 27 april 2021 20:22)

  Ik ben sinds 12 maart 2021 de eigenaresse van Jimmy en Ziggy . Het zijn hele lieve en ondeugende jongens . Kim heeft het geduld om al mijn vragen te beantwoorden . Het is zeker een aanrader om weer ratjes te bestellen bij haar .

 • #16

  Iris (zondag, 25 april 2021 18:15)

  Samen met mijn dochter ben ik bij Kim voor een ‘snuffeluur’ geweest. Kim is vriendelijk en deskundig. Ze heeft de tijd genomen om ons van alles uit te leggen en te laten zien. Ze heeft al onze vragen beantwoord, waarna we besloten ratten te nemen. Toen we aan de beurt waren, heeft Kim ons van begin tot eind op de hoogte gehouden met info en foto’s. Ook nu nog staat ze klaar om vragen te beantwoorden! Ontzettend tevreden over de rattery van Kim en ik kan haar aanbevelen als je een betrouwbaar adres zoekt voor rittens!

 • #15

  Marieke Dimmers (donderdag, 14 januari 2021 23:33)

  Afgelopen maandag heb ik bij Kim een cursus ratten genetica gevolgd. Dit was ontzettend interessant en leerzaam! Kim kon erg veel over tamme ratjes vertellen en ze weet al haar kennis op een fijne manier over te brengen.

  Hartstikke bedankt voor het delen van alle waardevolle informatie!

 • #14

  Fiona (zondag, 06 december 2020 13:18)

  Ik ben samen met mijn huisgenoot en vriend bij Kim langs geweest voor een snuffeluur, en wat was dit ontzettend leuk en leerzaam! Precies wat we nodig hadden om de keuze te maken zelf ratjes te nemen; Kim was heel vriendelijk, stond uitgebreid stil bij de mannen en vrouwen (die we ook allebei op schoot kregen) en liet ons ondertussen alle mogelijke vragen stellen die we konden bedenken + gaf heel veel tips en weetjes. Het uur was zo voorbij! Daarnaast hielp ze ons ook nog verder als het aankwam op ratjes ergens vandaan halen, en liet ze weten altijd klaar te staan voor verdere vragen. Absolute aanrader!

 • #13

  Nandi Bollen en Gary Leuci (woensdag, 11 november 2020 11:42)

  Wij hebben twee vrouwelijke rittens geadopteerd van Kim op de 21ste van augustus. Kim was vanaf het begin ontzettend vriendelijk, behulpzaam en geduldig. Ze maakte een WhatsApp groep aan zodat iedereen op hoogte kon zijn op de groei van de rittens, met allerlei foto's en filmpjes, en toen de tijd kwam om onze meisjes te kiezen was het erg moeilijk om een keuze te maken, ze zijn allemaal prachtig! Onze nieuwe meiden, Lunye en Dusk, zijn super sociaal en vriendelijk, en ook helemaal gezond. Kim blijft beschikbaar aan ons om enige vragen te beantwoorden, wat heel rustgevend is voor de baasjes. Wij hebben ook voer en gedroogde meelwormen van Kim gekocht hetzelfde dag, wat super handig was, en ze bood zelfs aan dat wij onze oudere dames meebrachten voor de introducties. Wij zijn dankbaar aan Kim voor onze lieve meisjes. Een echte aanrader!

 • #12

  Tamara Florijn - van Holten (vrijdag, 09 oktober 2020 20:53)

  Wat een super positieve ervaring! We hebben uitgebreid kennis kunnen maken met ouders en baby's tijdens een snuffeluurtje en waren meteen verkocht. De twee mannen die we mee naar huis hebben genomen zijn ontzettend sociaal en vol energie ;) Naast de ratten hebben we bij Kim ook voer en meelwormen kunnen kopen, ontzettend handig! We hebben de mannen nu zo'n twee maanden in huis en genieten enorm van deze beestjes. Kim is, nog steeds, altijd bereikbaar voor vragen en advies! We hadden ons niets meer kunnen wensen. Een dikke aanrader!

 • #11

  Ilse Koning (vrijdag, 18 september 2020 14:11)

  Op 21 augustus heb ik mijn 3 nieuwe mannen opgehaald bij Kim. Hiervoor heeft ze ons op de hoogte gehouden van hoe het met de rittens ging. Het was heel leuk om foto's en filmpjes te ontvangen van de kleintjes. Nadat de ratjes 5 weken oud waren mochten we een lijst maken van welke we het liefst wilden. Kim heeft met iedereen rekening gehouden en ik ben heel blij met mijn ratjes. Toen ik ze kocht waren ze al erg tam en nu na 3 weken kan ik alles met ze doen. Via een whatsapp groep heeft Kim allemaal vragen beantwoord over het houden van ratten. Hier hadden veel mensen wat aan. Nu nadat alle ratjes verkocht zijn delen we nog steeds foto's en info met elkaar.
  Kim is een erg betrokken rattenfokker en je kan er op vertrouwen dat je leuke ratjes krijgt.

 • #10

  Eline (zondag, 28 juni 2020 22:58)

  Kim nam alle tijd om onze vragen te beantwoorden en informatie te geven. We hebben met verschillende ratten kunnen knuffelen. Echt een aanrader. Wij zijn inmiddels om en hebben twee prachtige mannetjes in huis.

 • #9

  Leonie Schijf (woensdag, 10 juni 2020 12:23)

  Aangezien wij helemaal geen ervaring hadden met ratjes en we zeker wilden zijn van het feit dat we niet allergisch voor ratjes zijn heb ik contact gezocht met Kim om te vragen of we een keertje konden komen kennismaken met de ratjes. Dat bleek mogelijk in de vorm van een snuffeluur!
  De kinderen hebben allemaal mogen knuffelen met de ratjes terwijl Kim van alles vertelde en uitlegde. Ze heeft echt de tijd voor ons genomen. We vonden het superleuk, echt een aanrader!

 • #8

  Femke Lagarde (woensdag, 22 april 2020 09:02)

  We hebben bij Kim twee hele lieve ratjes opgehaald voor onze kinderen. Beide dames waren erg goed handtam gemaakt en Kim heeft ons zeer goed advies gegeven over alles. Ook nadat we de ratjes hadden was ze steeds beschikbaar voor vragen. Ze is duidelijk heel dol op haar beestjes en vind het belangrijk dat ze goed terecht komen. We komen graag weer terug.

 • #7

  Anne (maandag, 24 februari 2020 15:53)

  Ik heb bij Kim in november een van haar oudere ratjes Rafiki mogen ophalen ivm het overlijden van een van mijn eigen ratjes waardoor de ander alleen overbleef. En in begin februari heb ik 4 rittens bij haar mogen ophalen! Ik heb al sinds het begin heel leuk contact gehad en de rittens waren heel tam en knuffelbaar! Ook krijg je continu updates waardoor je het hele opgroei proces kan volgen! Dus als je een goede en betrouwbare fokster zoekt voor je ratten, dan kan je hier zeker terecht!

 • #6

  Tamara (zaterdag, 01 februari 2020 20:26)

  Vanmiddag bij kim een hele leuke en leerzame workshop gehad samen met mijn dochter. Dmv een power point presentatie heeft ze alles rondom het houden van ratjes heel duidelijk uitgelegd. Daarna hebben we ook nog met haar ratjes mogen knuffelen. Door jou Kim zijn we super enthousiast geworden! Wat een leuke beestjes zijn het! Als blijkt dat mijn allergie nu ook nog mee zou vallen gaan wij zeker voor 2 ratjes en komen we snel nog een keer terug. Bedankt kim voor je geduld (voor t beantwoorden van de vele vragen van mijn dochter) en voor je enthousiasme! Als je overweegt om ratjes aan te schaffen ben je hier op t juiste adres. Kim heeft echt veel kennis over alles tav ratjes en is ook nog eens heel vriendelijk.

 • #5

  Suzanne (dinsdag, 21 januari 2020 19:35)

  Ik kan Kim alleen maar aanbevelen! Leuke meid met een echte passie voor ratten.
  Sinds een paar weken hebben wij 2 van haar ratjes in huis. Hele lieve beestjes, die al helemaal tam zijn.
  Alle ratjes die we gezien hebben zien er gezond en goed uit. Ik kom zeker terug!

 • #4

  Jeske (vrijdag, 05 juli 2019 20:51)

  In februari zijn mijn mannen geboren, hele opgroei proces kunnen volgen en in maart opgehaald. Knuffeluur was heel fijn. Wilde liever geen japanner of dumbo, maar raad eens wie er uiteindelijk mee ging door zijn geweldige karakter haha. Zonder het knuffeluur had ik mijn gekste lieve kleine opdonder niet gehad. Niet tegen zijn broers zeggen maar toch wel favoriet :P.
  Eerste paar dagen waren spannend, maar ze zijn vanaf het begin af aan erg nieuwsgierig geweest. De een wat voorzichtiger dan de ander. Ze zijn nu ong. 5 maanden oud en hebben alledrie een geweldige unieke persoonlijkheid en houden wel van een knuffeltje.

  Vragen zijn altijd welkom bij kim wat heel fijn is.

 • #3

  Lydia (woensdag, 10 april 2019 10:10)

  Vorige week woensdag samen met mijn drie kinderen twee jonge vrouwtjesratten opgehaald bij Kim. Het viel me op hoe mooi de ratjes eruit zagen met hun glanzende vacht. Mijn kinderen zijn 6, 8 en 10 jaar oud en de ratjes zijn de eerste huisdieren voor hen. Voor dat we de ratjes mee konden nemen had Kim een soort van introductieles voor de kinderen (en voor mij) voorbereid. Met behulp van een powerpoint presentatie heeft ze mij en de kinderen van alles uitgelegd over tamme ratjes in het algemeen en de verzorging ervan. De les was goed afgestemd op de kinderen en ze zaten dan ook alle drie vol aandacht naar Kim te luisteren en mee te denken over de vragen die Kim aan hen stelden. Voor mij was de les ook heel handig, omdat ik ook nooit eerder tamme ratjes als huisdier heb gehad. Ik had natuurlijk wel het een en ander uitgezocht, maar deze les was een mooie aanvulling. Na de les werden de ratjes erbij gehaald, en liet Kim aan de kinderen zien hoe ze de ratjes uit de kooi kunnen pakken en vast kunnen houden. Daarna mochten de kinderen het zelf proberen. Kim had allerlei handige tips hierbij, zoals lekker je badjas aan dan de ratjes daarin laten zitten en lopen. Nu thuis zitten ze alle drie met de badjas aan op de bank met om de beurten een ratje erin :-) Hierna nog even gekeken naar de kooien en de andere ratten van Kim zelf. Dit was ook helemaal leuk, vooral ook omdat er net twee nieuwe nestjes waren met hele kleine ratjes. En daarna dan naar huis. De kinderen, en ik ook, zijn helemaal gek met de beestjes en ze zijn nu na een week al heel tam. Mijn oudste twee kunnen de ratjes zelfs al zelf uit de kooi halen. De ratjes lopen rustig over de armen en nek zo de badjas van de meiden in. Voor mijn jongste zoon heb ik inmiddels al een derde ratje bij Kim gereserveerd, die kunnen we over ongeveer 5 weken ophalen. Kan niet wachten:-)

 • #2

  Bianca (donderdag, 10 januari 2019 20:00)

  Hele goeie en fijne ervaring met HuggiesAnimals.
  Het georganiseerde knuffeluurtje vind ik ook echt een geweldig idee, en vonden we dan ook erg leuk.
  Heerlijke beestjes die in no time tam en gewend waren.
  Geen vraag te gek, zowel voor als na de aanschaf van de ratjes. Dankjewel voor alles Kim :)

 • #1

  Lieke (zondag, 24 juni 2018 18:44)

  Vorige week heb ik twee rittens bij HuggiesAnimals opgehaald. Ik ben erg blij met ze en met mijn ervaring bij HuggiesAnimals. Kim bedankt voor al je uitleg (ik heb al een aantal jaar ratten maar Kim wist alsnog heel handige tips te geven die ik niet kende) en voor de fijne hulp met het introduceren aan de oudere ratten. Ik heb nog nooit rittens gehad die zich zo makkelijk aanpasten en na een paar dagen al zo leuk en enthousiast waren! Super goed opgevoed denk ik. :-) Echt liefde op het eerste gezicht ratten.