Over mij

Voorstellen

Hallo allemaal.

Mijn naam is Kim, ben 24 mei 1992 geboren en mijn passie is werken met dieren. Ik heb als dierverzorger eerst 4,5 jaar bij Ouwehands Dierenpark gewerkt, toen een jaar bij Ecomare, daarna 5,5 jaar in ZooParc Overloon en werk sinds oktober 2021 in Diergaarde Blijdorp. 

Fokken

Ratjes zijn ontzettend leuke dieren, ik heb altijd met liefde en veel plezier voor ze gezorgd en daarom heb ik in 2016 een cursus ratten genetica en fokken gevolgd. Hierdoor heb ik een veel beter inzicht gekregen. Dit was de eerste stap naar zelf fokken van ratjes. 

 

Wat ik merk is dat de ratten allemaal een verschillend karakter hebben en ze stuk voor stuk fantastisch zijn. Een van de mooiste dingen vind ik dan ook: mensen gelukkig maken met leuke, lieve ratjes en de ratjes gelukkig maken met lieve en leuke baasjes. 

Trainen

Het trainen van dieren vind ik vooral bijzonder, maar ook fantastisch! Wat ik erg belangrijk vind bij het trainen is de positive reinforcement (positieve bekrachtiging).  Ik denk dat je zo de band met je dier sterker maakt, het dier graag met je mee wilt doen en dat het dier je goed gaat vertrouwen.